3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera održano je u srijedu i četvrtak, 10. i 11. studenog 2021.na Agronomskom fakultetu u Zagrebu . Ocjenjivanje je organizirao Gospodarski list u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu.
Desertno voćno vino dobiveno fermentacijom soka od jagode, izrazitog je mirisa i posebnog okusa. Jagode su odličan izvor folata i vitamina B i C, a sadrže i biljne fenole zajedno s antioksidansima. Takvo vino proizvode braća Trdenić. Vino od jagode…
Cvijet nije izašao u potpunosti van i doduše vidi se jedna crvena točka, tako da još ne možemo reći dali je bilo i kolike su štete od hladnoće i mraza, istakao je Zdravko Lagator uzgajivač iz Kuševca kod Đakova.
Kroz operaciju 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, također iz Programa ruralnog razvoja, dodijeljeno je 1,34 milijuna kuna Obrtu za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu Đanić.
Možda bi trebalo propisati da se piše ime sorte kao što pišemo kod jabuka. Tada će biti jasno ako ovih dana jedete sortu Kawano Wase da je nedavno ubrana. A ako u studenom kupite mandarine sorte Zorica ili pak Chahara jasno…