Petak, 29 Kolovoz 2014 22:30

Sanela Dropulić o projektu Golden Valley

Novi korak u investicijama danskih ulagača – projekt Golden Valley
Golden Valley - novi koncept brandiranja i izvoza autohtonih hrvatskih proizvoda diljem svijeta

Nakon najave i pokretanja poljoprivredne proizvodnje u industrijsku konoplju (za početak i do promjene krutog hrvatskog zakona o ovoj biljci) na prvih 20 hektara zemljišta u požeškoj kotlini gdje će uskoro početi i žetva, danski investitori, predvođeni Krunom Kaićem, skandinavskim gospodarstvenikom hrvatskih korjena, pokrenuli su novi ulagački projekt pod nazivom Golden Valley Croatia.

Riječ je o jedinstvenom i pionirskom konceptu, temeljenom na suradnji s hrvatskim proizvođačima najkvalitetnijih hrvatskih prehrambenih i akloholnih proizvoda, radi plasmana diljem svijeta.
Golden Valley brand nosit će u prvom redu  proizvodi koji potječu s imanja i iz proizvodnje poljoprivrednika Požeške kotline, jedne od najplodnijih regija jugozapadne Europe, koja je kroz povijest bila stjecište bogate proizvodnje hrane i vina. No, ovom izvozno orjentiranom projektu, kojemu u prilog govori i činjenica o nedavnom izvozu prvih 11 tisuća boca vina iz Požeške kotline u Dansku pod brandom Golden Valley, mogu se pridružiti svi hrvatski proizvođači koji traže plasman za svoje proizvode na domaćem i inozemnom tržitštu, a prihvaćaju uvjete poslovanja ovog koncepta.
Uvjeti za pristupanje konceptu Golden Valley prije svega odnose se na zadovoljavanje visoke razine kvalitete, strogih sanitarnih uvjeta proizvodnje, ekoloških kriterija te hrvatske autohtonosti kako bi mogli nositi oznaku branda Golden Valley, te se pojaviti u Golden Valley maloprodajnoj mreži, zastupstvima i agenturama za plasman i prodaju.
Za početak u zemljama  Europske Unije, a zatim diljem svijeta.
Sustav Golden Valley se sastoji iz dva temeljna dijela koje čine na jednoj strani proizvođači koji putem ovog koncepta nude svoje proizvode na domaćem i stranom tržištu pod definiranim brandom, te na drugoj strani poslovno - pravna infrastruktura koja je definirana  kroz dansko – hrvatsku tvrtku CoCro, sa sjedištima u Zagrebu i Kopenhagenu, te već sada s više  desetaka suradnika/sales managera koji predvođeni vlasnikom projekta g. Krunom Kaićem rade na širenju sustava te plasmanu proizvoda branda Zlatna dolina- www.goldenvalley-croatia.com prvo u Skandinaviji, a zatim i diljem svijeta. Pristupanje proizvođača i proizvoda brandu Golden Valley, odnosno istoimenom projektu, donosi cjelokupnu infrastrukturu, know how, tržišnu promociju, siguran otkup, plasman i ono što je najvažnije prodaju izvan gradnica Hrvatske.
Svaki poljoprivrednik koji proizvodi proizvode zanimljive i tržištno isplative za plasman pod brandom Golden Valley dobit će mogućnost kroz sustav riješiti se brige za tržišni uspjeh svog proizvoda, plasmana, naplate potraživanja, osiguravanja potrebnih izvoznih dozvola, transporta jer će navedene poslove za njega u cijelosti odrađivati dansko – hrvatski sustav kojemu se pridružio.
Sustav također osigurava promociju, edukaciju, povezivanje proizvođača istih proizvoda radi međusobne razmjene iskustava i unapređenja proizvodnje.
Plan je osnivača Golden Valley projekta diljem Europske Unije, za početak, a zatim i po svim kontinentima, otvoriti maloprodajne prostore u kojima će se nuditi hrvatski izvorni proizvodi visoke kvalitete: od vina, rakija, likera, suhomesnatih proizvoda, prerađevina od voća i povrća – pod brandom Golden Valley .

Golden Valley Grasevina 2011 (Croatia)

935x150