Četvrtak, 30 Ožujak 2017 15:21

Sve više mehanizacije u Bjelovaru - Rabe, HeVa, Satex na štandu AgroPMD-a

I ove godine proljetni sajam u Bjelovaru tvrtka AgroPMD d.o.o. iz Osijeka iskoristiti će da izloži veliki broj strojeva brandova koje prodaju na hrvatskom tržištu. Opet na, sad već uobičajenom mjestu, kod glavnog ulaza na sajam na 1000 četvornih metara prostora posjetitelji će vidjeti strojeve marki Rabe, Heva, Satex, Vigolo i drugi strojevi za obradu tla i predsjetvenu pripemu

20161011 075914

Rabe strojevi, dakako prednosti i na izložbi su plugovi, a izloženi će biti s tri, kao i polunošeni sedmerobrazdni. U posljednje vrijeme danska Heva najviše prodaje tanjurače i valjke. Valjci 6,3 metra raspona sa zvijezdastim, tzv. star prstenovima i ravnjačima bit će izložen na bjelovarskom štandu, kao i Heva 6,3 cambridge valjak sa ravnjačem. Posljednjih mjeseci povećana je potražnja i za Satex strojevima za pripremu tla pa ćemo vidjeti i slijedeće modele Satex teška drljača 4m, Satex Gruber 3,0m te Satex Sjetvospremač 3,7. APV 300 i APV 120 kao i Maag Precisa sijačica upotpnuniti će brojku od pozamašnih 30-tak strojeva na štandu.

He-Ve je na području Europe poznata tvornica iz Danske, a najpoznatija po proizvodnji valjaka, tanjurača i drugih strojeva za pripremu tla te sijačica. Kod nas ih odnedavno djelatnici tvrtke AgroPMD promoviraju i plasiraju. Ti masivni strojevi izrađeni su od besprijekornog švedskog čelika. He-Va najviše pažnje posvećuje razvoju oruđa, koja su pogodna za obradu zemljišta s aspekta očuvanja vlage i sijačica za poludirektnu ili izravnu sjetvu.

Tvornica He-Va je u poziciji da brzo isporučuje strojeve, pa čak i one s posebnim specifikacijama namijenjene poznatom korisniku. Najistaknutiji proizvodi tvrtke HeVa su svakako valjci. SAT sustav (Spring Active Transfer) HeVa Tip valjaka je jedinstven u svijetu i predstavlja novinu koja je He-Va valjke lansirala nu sam vrh europskih proizvođača valjaka.

20161011 080124

Jedan svakako od najprodavanijih Rabe strojeva u Hrvatskoj je Roto drljača, Rabe Corvus PKE 3011 radne širine tri metra, težine 1500 kilograma s 12 pari noževa, te bočnim limovima, stražnjim ravnjačem, kardanom s kvačilom, zupčastim paker valjkom promjera 51 cm, kao i hidroliftom. A u ponudi na sajmu je i ista takva roto drljača ali od 2,5 metra.

I ovoga puta dobar dio prostora sajma zauzeo je Rabe Kormoran, polunošeni plur PF180, sa sistemom okretanja preko zupčanika i zupčaste letve, a ima hidraulično podešavanje prve brazde. Navode u AgroPMD-u i slijedeće karakteristike toga sedmerobrazdnog pluga, odnosno 6+1 izvedbom.

Mnogi se javljaju da su zbunjeni pojavom tvrtke Vigolo u Hrvatskoj sa svojim poljoprivrednim strojevima. Govori se da je riječ o kvalitetnoj mehanizaciji a mi ju do sada nismo vidjeli. No, mora se tu nešto jasno dati do znanja. Za Vogel&noot smo svi čuli. No, tvornica Vogel&noot je bila prvenstveno proizvođač plugova. No, neke strojeve nisu imali u svom proizvodnom programu i učinili su ono što rade i mnogi drugi. A to je da bi imali u svom prodajnom programu, dali su neke strojeve da za njih proizvodi netko drugi. Pa je tako i Vigolo na indirektan način bio prisutan u našoj zemlji. Ali njihove rotodrljače i podrivači prodavani su u bojama i pod markom Vogel&noot. No, kako je u posljednjih godinu dana ta tvrtka u problemima, a i na kraju završila u stečaju Vigolo više nije mogao stajati. Pa je tako jedna od tvrtki koja je počela plasirati na hrvatsko tržište i AgroPMD d.o.o., pa su tako već plasirali podrivače i nekoliko rotodrljača

Vojvođanska obitelj Guljaš iz Ade već dugo je poznata po svojoj proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Odnedavno svoje Satex strojeve za pripremu zemlje prije sjetve posredstvom AgroPMD-a iz Osijeka prodaje I u Hrvatskoj. Upravo ovih dana dva su stroja stigli do svojih kupaca u Hrvatskoj. Jedan je sjetvospremač Satex radnog zahvata četiri metra koji je Dejanu Šaroškoviću u Kneževim Vinoradima.

20160126 075256 Burst01

935x150