Utorak, 21 Veljača 2017 20:42

Prodaja valjaka danske tvornica HE-VA sve je veća i strojevi su koje sve više upotrebljavaju slavonski ratari

Hrvatski zastupnik HE-VA priključnih strojeva, valjaka, tanjurača, podrivača i ostalih strojeva prodaje ove danske proizvode već nekoliko godina i mnogi već rade nekoliko sezona. AgroPMD uvijek na svojim skladištima ima po nekoliko modela HE-VA valjaka.

20160308 091101

HE-VA valjak tip Roller 540, kembridž radnog zahvata je 5,4 metra s odlično izvedenom konekcijom između srednje sekcije i bočnih baterija što čini bočne sekcije potpuno nezavisnim od srednje sekcije. SAT sistem (Spring Activated Transfer – system) prenosi težinu sa srednje sekcije na bočne sekcije, tj. Kompenzira veću težinu bočne sekcije zbog rude, odnosno glavnog rama. Osovina je od 60 mm, a radi se o specijalnom kvalitetu s dvostruko zatvorenim ležajevima. Ima 105 prstena, a prednji ravnjač je sa sistemom za zaključavanje. Podmazivanje je u svim pokretnim točkama i ležajevima što garantira dugovječnost. Sam Cambridge valjak je s prstenovima 510 mm. Na sajmu je izložen i isti tip ali širine 4,5 metra ali s prednjim ravnjačem sa sistemom za zaključavanjem.

He-Ve je na području Europe poznata tvornica iz Danske, a najpoznatija po proizvodnji valjaka, tanjurača i drugih strojeva za pripremu tla te sijačica. Kod nas ih odnedavno djelatnici tvrtke AgroPMD promoviraju i plasiraju. Ti masivni strojevi izrađeni su od besprijekornog švedskog čelika. He-Va najviše pažnje posvećuje razvoju oruđa, koja su pogodna za obradu zemljišta s aspekta očuvanja vlage i sijačica za poludirektnu ili izravnu sjetvu.

Tvornica He-Va je u poziciji da brzo isporučuje strojeve, pa čak i one s posebnim specifikacijama namijenjene poznatom korisniku. Najistaknutiji proizvodi tvrtke HeVa su svakako valjci. SAT sustav (Spring Active Transfer) HeVa Tip valjaka je jedinstven u svijetu i predstavlja novinu koja je He-Va valjke lansirala nu sam vrh europskih proizvođača valjaka.

20160308 091113

"HeVa valjci s aktivnim opružnim sustavom i sa središnjim vješanjem sekcija za centralni dio raspodjeljuju pritisak ravnomjerno sa središnjeg dijela valjka na ostale sekcije. Time se osigurava ravnomjeran pritisak po cjelokupnoj radnoj širini. Opremanjem valjka s hidrauličnim prednjim ravnjačima omogućuje da se valjak koristi izravno na oranju gdje se u jednom prohodu vrši predsjetvena priprema, valjanje, ravnanje, sitnjenje grudvi, razbijanje pokorice, kultiviranje. Ako se valjak koristi nakon sjetve, hidraulikom iz kabine traktora se ravnjaca mogu podići. HeVa Tip valjci se isporučuju u radnim širinama od 4,5m pa sve do 20,2m, a najčešći korišteni prstenovi su Cambridge prstenovi i Kroskil prstenovi. Korišćenjem Kroskil prstenova se može izbjeći da u vlažnim uvjetima zemljište bude suviše nabijeno, jer se zbog same konstrukcije prstenova na površini ostavlja rastresit sloj zemljišta koji će kasnije potpomoći da se višak vlage provede u dublje slojeve zemljišta. Nakon sjetve se mogu također koristiti Kroskil prstenovi. U tom slučaju se radna brzina treba uskladiti da prstenovi ne bi čupali izdanke iz zemlje", ističu u AgroPMD-u

Evo cijena nekih od strojeva na skladištu AgroPMD-a

logo hewaHE-VA LIFT ROLLER 3m/ Kembridž 450mm/18" košta 2.468 eura plus pdv, dok pak model HE-VA VIP ROLLER 4,1 m/ Kembridž 450 mm/18" stoji 4.819 eura. Oba stroja su bez ravnjača. No, model s ravnjačima Tip Roller 4,5 m / 510 mm Kembridž prstenovi / Prednji ravnjač sa sistemom zaključavanja ima cijenu od 9.400 eura uvečano za PDV. Sličan stroj, ali sa tzv. Star, odnosno zvjezdastim prstenovima, Tip Roller 4,5m/ 450/500 Star prstenovi/ Prednji ravnjač sa sistemom zaključavanja košta 600 eura više., dakle 9.980 eura. ip Roller 4,5m/ 550-600mm s Kroskill prstenovima košta 7.075 eura plus PDV. Od modela s još većim zahvatom ističemo Heva Tip roller 6,3 kembridž valjcima i cijenu od 8.700,00 eura, dok sličan tome ali s ravnjačima i zvjezdastim prstenovima Tip-Roller 6.3 m/450/500 Star prstenovi/ Prednji ravnjač sa sistemom zaključavanja, košta 13.500 eura. (pr. tekst)

KONTAKT

935x150