Subota, 10 Travanj 2021 22:00

Zašto se domaći voćari i vinogradari umjesto tradicionalno u Croatia osiguranju osiguravaju u njemačkoj tvrtki

„ Naš domaći osiguravatelj, Croatia osiguranje d.d. izgleda kao da ne želi raditi pa daju loše uvjete, pa čak i više od dvostruko veće cijene.

Oni su potpuno okrenuli leđa našim poljoprivrednicima. Evo primjera, kaže on. Tražio sam jučer ponudu za osiguranje uljane repice i pšenice. Za kompletne površine koje imam. Vereinigte Hagelversicherung VVaG, odnosno njihova podružnica VH Hrvatska, njemačka osiguravateljska kuća je ponudila 10 tisuća kuna, a za iste uvjete naši domaći traže 45 tisuća.” Jedan drugi poljoprivrednik je prošle godine za voćnjak i vinograd tražio ponudu i na kraju je za 47 tisuća kuna osigurao kod VH, a domaći je tražio za sve to isto 101 tisuću.Croatia osiguranje ne priznaje po ugovor i štete nastale od mraza prije 10.travnja ove godine. Dakle, ništa za štete nastale od 7. do 9. travnja.

voćnjak dolenčić voloder

Sve više voćara se okrenulo ovom njemačkom osiguravatalju. Kakva je to firma VH Hrvatska? Ovako su se predstavili na svojoj internet stranici. Vereinigte Hagelversicherung VVaG je vodeći osiguratelj u Njemačkoj i u Europi specijaliziran u osiguranju biljaka-usjeva i nasada od vremenski uzrokovanih rizika. Više od 190 godina tradicije i  razvoja osigurateljnih proizvoda također i sustava procjene šteta, nudi jamstvo najboljih rješenja kod osiguranja usjeva i nasada. Vereinigte Hagelversicherung VVaG je nastao 1993. godine udruživanjem dva najveća njemačka osiguratelja usjeva i nasada, te nastavio njihovu tradiciju osiguranja poljoprivrednih proizvođača. (Leipziger Hagel je osnovan 1824. godine, te Nordeutsche Hagel  1869. godine). Cijela grupacija godišnje osigurava preko 100.000 poljoprivrednih proizvođača, osiguravamo 5,5 milijuna hektara poljoprivrednih površina, a ukupna osigurana svota koju godišnje pokrivamo osiguranjem iznosi 10 milijardi eura. Od 2016. godine prisutni smo sa našom podružnicom VH Hrvatska i u Hrvatskoj, sa čime smo zaokružili brojku od deset EU država gdje uspješno razvijamo naše poslovanje. Osim u RH i Njemačkoj, prisutni smo još i u Poljskoj, Litvi, Latviji (VH Baltikum), Belgiji, Danskoj, Luksemburgu, Nizozemskoj i Italiji. Ukupno nas je 11 uposlenih u RH, a svi naši uposlenici-prodajni savjetnici su educirani kako se radi procjena štete na usjevima i nasadima, te zahvaljujući tome odmah na prodajnom razgovoru mogu dati sve odgovore o vrstama pokrića u pojedinoj fazi razvoja biljke, a zahvaljujući aktivnom sudjelovanju u procjeni šteta te obavljenim edukacijama, kako u RH tako višekratno i u Njemačkoj u regiji Baden Würtemberg, te Italiji, pišu na svojoj internet stranici.

 

935x150