Nedjelja, 09 Listopad 2022 10:54

Nekad smo vršili i 10 tona a ove godine četiri

„Sve što ne valja suša je napravila. Nekad smo vršili i 10 tona a ove godine četiri. Teško da će biti više, kazao je Stjepan Sekulić iz Vukovara poljoprivrednik koji dugo godina radi s hibridima kukuruza Bc Instituta. Kukuruz nam je bio osnovna kultura poslije pšenice uvijek.

Pšenica i suncokret su ipak nešto da li a ljudi koji imaju svoju neće ni vršiti jer nemaju što vršiti. Uglavnom tuku malčer ima da bi mogli pripremiti za jesensku sjetvu. Sada samo lažemo da li ćemo se izvući iz ovih velikih troškova koje smo napravili ove godine ministrica obećala pomoć ali kako je sada ograničena cijena i nama su smanjili. Ova kiša nam je još veće zlo napravila sad 10 dana nećemo moći ući u berbu kukuruza. Srećom mi smo nešto kukuruza skinuli. Vlaga trulež bolest sve sada prijeti kukuruzu. Već je bio bolestan od suše a sad će ga kiša dotući.

Koristimo i BC kukuruza i pionirove sada radi sin i radio vrhunski to. Radi nekih 130 hektara a35 hektara kukuruz toku nemamo. Ko ima stoku ima strašan posao ovo je gospodski posao sada a nama je u gradu zabranjeno držati stoku

935x150