Subota, 17 Srpanj 2021 00:31

Vina Belje novi izgled i nagrade u Francuskoj Istaknuto

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

S najvećeg i najstarijeg ocjenjivanja vina u Francuskoj, Challenge International du Vin, Vina Belje su se vratila s pet medalja. Od toga su dvije zlatne medalje i to za graševinu berbe 2006. te Goldberg frankovku berbe 2012., koja je jedna od najboljih berbi crnih sorti u Baranji u posljednjih 20 godina.

Srebrna odličja dobila su premium graševine berbe 2020. i nova ultra premium kupaža crvenih vina. Još jedno veliko francusko ocjenjivanje vina donijelo je nagradu Vinima Belje ove godine. Riječ je o Mondial du Rose, posebnom ocjenjivanju vina koje je posvećeno samo rose-ima, a na kojem je Rose 2020. osvojio srebrnu medalju među više od 1.300 uzoraka rosea iz cijelog svijeta. Ovo je drugo veliko priznanje za Rose Vina Belje koje je srebrnu medalju ove godine osvojilo i na International Rose Championship u Krakowu.belje nagrade2

Ocjenjivanje International du Vin se već četrdeset i pet godina održava u Bordeauxu, najpoznatijoj svjetskoj vinskoj regiji, pa na njega svake godine stiže oko 5.000 uzoraka vina iz cijelog svijeta. Riječ je o  ocjenjivanju s više od 700 međunarodnih ocjenjivača među kojima su i proizvođači, distributeri vina, sommelieri i vinski stručnjaci, a za Mondial du Rose može se reći da je svjetsko prvenstvo rosea u organizaciji Francuske udruge enologa na kojem sudjeluju rose vina iz 30 zemalja svijeta.
Nakon cuvée linije, koja je potpuni novitet u asortimanu Vina Belje, za tržište su spremne i nove berbe select i premium linija vina koje su se pažljivo pripremale u beljskom podrumu. S obzirom da je 2020. iznimno dobra berba, izlazak na tržište je tempiran za ovo ljeto  kako bi vina dosegnula svoj maksimum potencijala.
U liniji select koja se na tržištu popularno naziva „kvalitetna linija“ nalaze se butelje graševine, chardonnaya, frankovke, merlota i cabernet sauvignona. Ova svježa,  sortna vina imaju navojni čep za lako otvaranje i nove moderne polu-transparentne etikete s jasno definiranim kolor kodom za svaku pojedinu sortu.
belje nagrade1Vrhunska vina, odnosno vina premium linije, svojom su strukturom puno snažnija i kompleksnija i nose izraženi potpis baranjskih vinograda. Vina krase elegantne etikete u zlatnim tonovima za graševinu i chardonnay te crnim tonovima za frankovku, merlot, cabernet sauvignon i kupažu merlota i cabernet sauvignona. Visoku kvalitetu vina ove linije potvrđuju zlatne i srebrne medalje za graševinu, merlot i frankovku s ovogodišnjih domaćih i međunarodnih ocjenjivanja vina. Pripremio: Tomislav Radić 

Pročitano 76 puta

Vezane vijesti

935x150