Utorak, 29 Studeni 2022 08:54

U osječkoj HGK predstavljen BMS mikro-nutrients

Njihova potpuno nova tehnologija dokazano povećava proizvodnju kako u kvaliteti, tako i u kvantiteti, slijedom toga i dobit

Na savjetovanju za poljoprivrednike u Hrvatskoj gospodarskoj komori, županijskoj komori Osijek predstavljeni su BMS Micro Nutrients inovativni proizvodi temeljeni na kelatnim mikrohranjivima prilagođenim za folijarnu primjenu. Nakon više od 40 godina terenskog iskustva u sektoru vinogradarstva, voćarstva, povrtlarstva i ratarstva u mogućnosti je tvrtka BMS predstaviti programe, strategije i rezultate folijarne gnojidbe. Njihova potpuno nova tehnologija dokazano povećava proizvodnju kako u kvaliteti, tako i u kvantiteti, slijedom toga i dobit. Većina BMS proizvoda dozvoljena je u organskoj proizvodnji. Talijanska tvrtka Specialagri nudi potpuno prirodne preparate na bazi živih mikroorganizama i novih bionanotehnologija koji se primjenjuju u borbi protiv bolesti biljaka i životinja. Savjetovanje je podjeljeno na tri termina za tri interesne skupine. U ponedjeljak smo pratili savjetovanje za voćare i ratare, a idući dan za vinogradare kako bi proizvođači imali priliku s agronomima ove dvije tvrtke razgovarati o aktualnim problemima i rješenjima vezanim za ishranu i zaštitu biljaka.

Valter Ferrazzo, direktor BMS Micro Nutrients Italia, te agronom Matteo Arzenton, vlasnik Specialagri, istraživač i agronom su okupljenima predstavili ovaj koncept ratarima i voćari, kao i u utorak vinogradarima. Matteo Baldissin, agronom BMS Micro Nutrients Italia je pak vodio Radionicu „fitoplazma zaštita i rješenja”, a Tomislav Marčik distributer za Hrvatsku nam je iznio svoje vjerovanje o prednostima koji dobiju naši poljoprivrednici.

935x150