Četvrtak, 21 Travanj 2016 14:31

Agrofructus Grupa dogovorila isporuku 1000 tona voća i povrća lancima hotela Maistra

Na akciji Kupujmo hrvatsko - Hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji u Poreču organizira HGK, Agrofructus Grupa potpisala je sporazum o godišnjoj isporuci 1000 tona voća i povrća, s distributerom – tvrtkom Velpro te s lancima hotela Maistra.

„Ovo je školski primjer kako mali proizvođači mogu ući u turistički sektor. Kvaliteta našeg voća i povrća je neupitna, a udruženi možemo zadovoljiti količine potrebne velikim hotelskim lancima.“, rekao je predsjednik Uprave Agrofructus Grupe Denis Matijević.

Agrofructus Grupa, dodaje Matijević, surađuje s nekoliko tisuća kooperanata koji su ovim ugovorom preko distributera i hotelskog lanca pronašli put do krajnjih potrošača. „Proizvođači voća i povrća sada su sastavni dio turističke ponude. Uvjeren sam da je to pravi put za podizanje konkurentnosti hrvatskoga turizma“, naglasio je Matijević.

Predsjednik HGK Luka Burilović tom je prigodom kazao da su upravo ovakve poslovne suradnje cilj sajma Hrvatski proizvod za hrvatski turizam te da je uvjeren da će i ostali hrvatski proizvođači slijediti primjer Agrofructusa i pronaći prostor za svoje proizvode u sektoru turizma.

*AgroFructus Grupa je grupa tvrtki specijaliziranih za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenoga voća i povrća. Grupu danas čini 10 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva, a sjedište krovne tvrtke AgroFructus d.o.o. je u Donjem Miholjcu. AgroFructus surađuje sa svim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, te se zbog svoje kvalitete i kontinuiteta profilirala u pouzdanog i poželjnog partnera kojem je kupac u glavnom fokusu.

Svoje proizvode, osim na domaće tržište, plasira i na tržišta Australije, Kanade, SAD, Rusije, Švicarske, Švedske, Njemačke, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Libije i Izraela.

AgroFructus Grupa trenutačno surađuje s nekoliko tisuća kooperanata. Prati ih u organizaciji proizvodnje, savjetuje ih i educira, kreditira repromaterijalom te osigurava plasman njihovih proizvoda. Stručni zaposlenici AgroFructus Grupe povezuju kooperante s bankama te ostalim financijskim i državnim institucijama i pomažu im u realizaciji njihovih projekata preko EU fondova.

Tvrtke u sastavu AgroFructus Grupe su: AgroFructus d.o.o. (Donji Miholjac) kao krovna tvrtka, Marinada d.o.o. (Slatina), Bios d.o.o. (Varaždin), Plod Prirode d.o.o. (Donji Miholjac), Višnja Panonia d.o.o. (Donji Miholjac), DM Centar d.o.o. (Donji Miholjac). Tvrtke u Bosni i Hercegovini su AgroFructus d.o.o. (Čapljina) i AgroFructus d.o.o. (Laktaši),   u Makedoniji AgroFruktus dooel (Strumica) te u Srbiji Eurovoće d.o.o. (Beograd).

935x150