Utorak, 17 Siječanj 2017 21:57

Program savjetovanja uzgajivača goveda počinje doručkom s hrvatskih farmi

Hrvatska poljoprivredna agencija i Središnji savezi uzgajivača pozivaju na XII. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA GOVEDA,  koje će biti održano 25. i 26. siječnja u Sisku

U prilogu objavljujemo PDF program dvodnevnog savjetovanja kome je cilj informiranje i edukacija, kako uzgajivača goveda, tako i stručnjaka iz najvažnijih područja: zakonska legislativa, agrarna politika, ruralni razvoj, selekcija i uzgoj, držanje i hranidba goveda, proizvodnja i kvaliteta stočarskih proizvoda, marketing i tržište, zdravstvena zaštita i preventiva, tehnologija proizvodnje i očuvanja stočne hrane itd. Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, te Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, zatim stručnjaci Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog veterinarskog instituta i Hrvatske poljoprivredne agencije, uzgajivači, te predavač iz Austrije. Temeljem ranijih iskustava može se zaključiti da je savjetovanje postalo središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, mjesto razmjene iskustava, te uspostavljanja novih poslovnih odnosa

Posebna zanimljivost je Doručak s hrvatskih farmi, u sklopu 12. Savjetovanja za uzgajivače goveda, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije.

Na Doručku s hrvatskih farmi biti će poslužene tradicionalne namirnice koje čine doručak, isključivo domaćeg podrijetla, odnosno s oznakama Mlijeko Hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Kruh hrvatskih polja. Na Doručku s hrvatskih farmi sudjelovat će proizvođači, korisnici oznaka i predstavnici prehrambene industrije.

Na Doručku s hrvatskih farmi, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavit će početak sustavne promocije domaće poljoprivredne proizvodnje.

935x150