Četvrtak, 01 Svibanj 2014 12:45

Jutro u vinogradima i podrumu Belja d.d.

REPORTAŽA S OBRONAKA BARANJSKE PLANINE, PO MNOGIMA KOLIJEVKOM HRVATSKOG VINOGRADARSTVA I VINARSTVA I POSJET NAJVEĆEM PODZEMNOM PODRUMU U HRVATSKOJBlagodati Baranje urodila su nizom izuzetnih vina od kojih je najpoznatija graševina koja je u ovom podneblju stekla prepoznatljive osobine koje su…
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 12:29

Pretakanje vina

Prvi pretok treba provesti čim prije, da vino zadrži svježinu, dostatnu kiselinu, te čistoću u mirisu i okusu * Crvena vina se trebaju čim prije pretočiti Kada završi fermentacija, govorimo o mladom vinu. Šećer je provrio do kraja ili željenog…
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 11:53

Njega mladog vina

Pretok se može izvršiti bez prisutnosti zraka ili sa laganim zračenjem. Način pretakanja ovisi o stanju vina. Ukoliko vino nema dovoljno slobodnog sumpora, potrebno je vino dosumporiti prije prvog pretoka. Upotrijebiti možemo bilo koji oblik sumpora (vinobran, plinoviti SO2, sumpovin,…
Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 21:16

U Baranju i njezine vinarske čari

BARANJA U SRCU – BARANJSKO SELO I PADINE UZ DUNAV DIO SU ISKLJUČIVO GRADSKE DJECE, PODUZETNIKA, PRIVUKLE I NATJERALE NA TOTALNU PROMJENU ZANIMANJAŠto je to što je donedavno uspješne osječke ugostitelje, trgovce, obrtnike privukla u nešto sasvim nepoznato. Poznata im…
Stranica 10 od 10

935x150