Petak, 03 Srpanj 2015 21:01

Jedan od najpopularnijih srednjih kombajna u Europi stigao i Hrvatsku

Fendt je u Hrvata ipak popularniji kada se govori o traktorima. No, i kombajni imaju sve više pobornika. Jedan iz serije L nedavno je pušten u rad i u našoj zemlji. Pogledajte snimku s tog prvog rada ovoga stroja.

Kombajn Fendt nije toliko popularan i poznat među poljoprivrednicima kao traktor. No, AGCO korporacija ga je usavršila i ovaj kojega gledamo iz L serije veoma je popularan među obiteljskim gospodarstvima veličine do 200 hektara. No, u Njemačkoj u sistemu strojnih prstenova odlično poslužuje po nekoliko gospodarstava. DLG ga je proglasio iznenađenjem. A iskreno, mnogi su se iznenadili kada je taj kombajn tako brzo ušao i na hrvatske njive.

U svim radnim uvjetima sa sistemom PowerFlow osigurava stalan dotok mase od samog početka. Bubanj je promjera 600 mm i osiugrava visoku produktivnost, a komisijama koja ga je u Europi ocjenjivala zapala je odlična performansa kabine i obilje prostora za vozača. Posjeduje i poseban modul za bolje odvajanje zrna, a poboljšan je i prijenosni rotacijski separator. Ističu i šest cilindrični motor koji je prilično štedljiv i dovoljno snažan.

Više informacija možete dobiti kod hrvatskih zastupnika za strojeve marke Fendt, u Interexport Hrvatska i PMT d.o.o.

Video sadržaj

935x150