Petak, 23 Veljača 2024 09:31

56. KRIŽEVAČKO VELIKO SPRAVIŠČE OD 7. DO 9. LIPNJA

Najveća kulturno-povijesna i turistička manifestacija ovoga kraja 56. Križevačko veliko spravišče ove će se godine održati od 07. do 09. lipnja.

Legendarna predstava o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera ove se godine vraća pod iskusnu redateljsku palicu Adama Končića,  hrvatskog filmskog, televizijskog i kazališnog glumca te redatelja.

S obzirom da su glazbeni nastupi sastavni dio Križevačkog velikog spravišča, Organizacijski odbor potvrdio je da će na ovogodišnjem Spravišču nastupiti  glazbenici – Gibonni, Gazde, Urban & 4 i Vojko V.

Gibonni je u prošloj godini okićen titulom glazbenika koji je na prvom mjestu liste najviše prodanih ulaznica u 2023. godini prema podacima službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja a sa 43 osvojenih Porina, Gibonni je ujedno najnagrađivaniji hrvatski izvođač.

Gazde su jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih tamburaških glazbenih sastava. Prošle godine su obilježili 30 godina karijere."

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u Križevce dolaze nakon iznimno uspješne prošlogodišnje koncertne godine s nizom rasprodanih koncerata. Damir Urban ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatni studio za najboljeg pjevača, a valja istaknuti da je bio nominiran i u kategoriji za najbolji koncert u kojoj je nagradu odnio Gibonni.

Vojko V dijeli prvo mjesto po broju nominacija za ovogodišnju najugledniju glazbenu nagradu
Porin s obzirom da je njegov album „Dvojko“ nominiran u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Rock&Off, koju dodjeljuje novinarska struka, Vojko  osvojio je nagradu za Rap&Off izvođača godine
Pripremio: Tomislav Radić
snimka: grad Križevci

935x150