Četvrtak, 01 Prosinac 2022 08:09

Od kelatnih mikrohraniva do potpunih gnojidbenih programa

Na savjetovanju u osječkoj HGK je sudionicima predstavljen BMS Micro Nutrients inovativni proizvodi temeljeni na kelatnim mikrohranjivima prilagođenim za folijarnu primjenu. Njihova potpuno nova tehnologija dokazano povećava proizvodnju kako u kvaliteti, tako i u kvantiteti, slijedom toga i dobit.

Većina proizvoda dozvoljena je u organskoj proizvodnji. Talijanska tvrtka Specialagri nudi potpuno prirodne preparate na bazi živih mikroorganizama i novih bionanotehnologija koji se primjenjuju u borbi protiv bolesti biljaka i životinja. Savjetovanje je podjeljeno na tri termina za tri interesne skupine. Posebno za voćare, ratare te za vinogradare. Tako su proizvođači imali priliku s agronomima ove dvije tvrtke razgovarati o aktualnim problemima i rješenjima vezanim za ishranu i zaštitu biljaka. Prezentacija BMS Micro-Nutrients i Specialagri održao je Valter Ferrazzo, direktor BMS Micro Nutrients Italia kao i Matteo Arzenton, vlasnik Specialagri, istraživač, agronom. Radionicu - fitoplazma zaštita i rješenja održao je Matteo Baldissin, agronom BMS Micro Nutrients Italia

BMS Micro-Nutrients djeluje od 1979. godine, na području poljoprivredne proizvodnje, baveći se istraživanjem i razvojem inovativnih linija proizvoda, baziranih na mikro, mezo i makroelementima. Matična kuća u Belgiji, prati i redovito ocjenjuje raznolika terenska iskustva skupine tehničara BMS Micro-Nutrients, koji posluju u Europi. Nadalje se analiziraju i produbljuju rezultati važnih znanstvenih aktivnosti, koje se provode u suradnji sa službenim tijelima u različitim europskim i izvaneuropskim zemljama. Na taj način prikupljaju se informacije za nastavak istraživanja i inovacija u pogledu folijarne ishrane. Nakon više od 40 godina iskustva, BMS Micro-Nutrients je razvio inovativne programe gnojidbe, koji omogućuju upravljanje ishranom usjeva, koristeći list kao najprikladniji, a u mnogim slučajevima i kao jedini put unosa i apsorpcije hranjivih tvari, potrebnih za dovršetak proizvodnog ciklusa. U sektoru vinogradarstva i voćarstva BMS Micro-Nutrients djeluje isključivo folijarnim gnojivima, dok u drugim kulturama kao što su ratarske i povrtlarske kulture, uporaba programa folijarnih gnojiva omogućuje racionalizaciju uporabe kemijskih sredstava i smanjenje unosa gnojiva u tlo. BMS Micro-Nutrients folijarna gnojiva omogućuju kvantitativno i kvalitativno povećanje proizvodnje, bez povećanja radne snage i troškova proizvodnje, dok se istodobno provodi smanjenje negativnog utjecaja na okoliš. Proizvodi s ovim logotipom odobreni su za ekološki uzgoj u skladu s Uredbom (EZ) br. 834/2007 i Uredbom (EZ) br. 889/2008.

Proizvođač: NV BMS Mikro-Nutrients Rijksweg 32 - 2880 Bornem - Belgija RPR Antwerpen Afd Mechelen - ON: BE0440 980 608 www.chelal.com Distributer za Hrvatsku: X Blue j.d.o.o. J.J.Strossmayera 322 b, 31000 Osijek Republika Hrvatska +385 92 146 6572 e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

935x150