Petak, 04 Svibanj 2018 23:57

Lakši pristup svim privatnim šumoposjednicima kako bi mogli izvlačiti drvnu masu koju sijeku

Ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa obavili kolaudaciju u Grebengradu

Na kolaudaciji radova Zdravko Tušek, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač izrazili su zadovoljstvo učinjenim i naglasili značaj uređene prometnice. Radi se o uređenju dva kilometra šumskog put na dionici Topličica-Grebengrad., ukupne vrijednosti investicije 186.000 kuna.

„Obnova i nova i pojačano održavanje dva kilometra šumske prometnice koja vodi prema Grebengradu omogućit će lakši pristpojačano održavanje dva kilometra šumske prometnice koja vodi prema Grebengradu omogućit će lakši pristup svim privatnim šumoposjednicima kako bi mogli izvlačiti drvnu masu koju sijeku, ali i svima koji prolaze ovuda“ – kazao je Tušek naglasivši da je ova prometnica dio realizacije prošlogodišnjih ugovora, nastavljenih s lijepim vremenom ove godine.

–„ Moram pohvaliti angažman lokalnih čelnika i aktivne šumoposjednike, predsjednike udruga, koji s našim savjetnicima šumarske struke obilaze teren i prolaze prometnice koje je potrebno održavati“ – dodao je ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i najavio da je za drugi dio ove i početak 2019. godine predviđeno još 14 šumskih prometnica u Varaždinskoj županiji, ukupne duljine 18 kilometara i vrijednosti uređenja dva milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, istaknuo je da se radi o odličnoj suradnji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, Udruge privatnih šumoposjednikaGraber i Grada Novog Marofa, te da prometnica ima puno širi značaj.

– „Ovo je specifično investiranje. Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba uređuje putove u dogovoru sa šumarskim udrugama kao što je Udruga privatnih šumoposjednikaGraber. Investicija od 186.000 kuna na području Novog Marofa, na dionici Topličica-Grebengrad, u značajnu šumsku prometnicu, vrlo nam je važna ne samo zbog samih šumoposjednika nego i zbog izletnika, zbog planinarskog doma, zbog utvrde Grebengrad“ – rekao je Jenkač te podsjetio da Grad Novi Marof i Ministarstvo kulture nekoliko godina kontinuirano ulažu u Grebengrad želeći ga pretvoriti u izletište i destinaciju značajnu za Novi Marof.

Odjel za šumskogospodarske planove i šumsku infrastrukturu Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe planirao je u operativnom planu za 2017. godinu održavanje 102,74 km prometnica na području RH, ukupne vrijednosti radova 9.978.651,00 kn bez PDV-a. Ugovori s Izvođačima radova održavanja prometnica potpisani su tijekom rujna 2017. godine pa su se stoga radovi održavanja protegli u 2018. godinu.

U Varaždinskoj županiji prema operativnom planu za 2017. godinu planirano je održavanje osam prometnica ukupne dužine 7,27 km, a vrijednosti radova 733.579,50 kn bez PDV-a. Radovi u Varaždinskoj županiji započeli su 29. ožujka 2018. godine s prometnicom „Drašković“ na području k.o. Bisag i završeni su jučer s pregledom radova na prometnici „Grebengrad“ na području k.o. Donje Makojišće.

Sukladno operativnom planu za 2018. godinu u Varaždinskoj županiji planira se izvršiti radove održavanja na 14 prometnica ukupne dužine 18,08 km, ukupne vrijednosti radova 1.959.251,00 kn.

935x150